Dacă v-ați bucurat vreodată de mirosul unui trandafir, ați experimentat calitățile aromatice ale uleiurilor esențiale. Acești compuși aromatici volatili naturali se găsesc în semințe, coajă, tulpini, rădăcini, flori și alte părți ale plantelor.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Dacă v-ați bucurat vreodată de mirosul unui trandafir, ați experimentat calitățile aromatice ale uleiurilor esențiale. Acești compuși aromatici volatili naturali se găsesc în semințe, coajă, tulpini, rădăcini, flori și alte părți ale plantelor. Ele pot fi atât frumos cât și puternic parfumate. Uleiul esential da plantelor mirosul lui distinctiv, uleiurile esenţiale protejează plantele şi joacă un rol în polenizarea plantelor. În plus față de beneficiile lor intrinseci față de plante și parfumul lor frumos, uleiurile esențiale au fost folosite de mult timp pentru prepararea alimentelor, tratamentul de frumusețe și practicile de îngrijire a sănătății.

De ce spunem despre uleiurile esentiale doTerra ca sunt pure si au grad terapeutic? CPTG de testare a calității

Puritatea unui ulei esenţial este cea mai importantă caracteristică a acestuia. Un ulei esențial care nu este pur înseamnă că riscați să puneți germeni, metale grele sau adulteraţi pe sau în corpul dvs, ceea ce poate provoca iritații, efecte adverse sau chiar boală.
Fără un standard acceptat pentru calitatea uleiului esențial, DoTERRA și-a creat propriul proces de testare, numindu-l CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®. Procesul CPTG certifică faptul că în uleiurile esențiale nu sunt adăugate materiale de umplutură, ingrediente sintetice sau contaminanți nocivi care ar reduce eficacitatea lor. DoTERRA face chiar și un pas înainte, punând toate produsele și ambalajul într-o serie de teste pentru a asigura o durată de depozitare lungă și eficientă. Acest protocol asigură capacitatea, puritatea și consistența lotului la lot.
Înainte de începerea procesului CPTG®
Metodele adecvate de cultivare, recoltare și distilare sunt de asemenea cruciale pentru menținerea purității. Modelele slabe de producție și dezvoltarea variațiilor de uleiuri esențiale sintetice sugerează că este imposibil să se identifice cu precizie un ulei esențial pur, fără o analiză științifică. Analiza adecvată a constituenților dintr-un ulei esențial este unul dintre aspectele cele mai provocatoare și detaliate ale asigurării calității.
Știind care dintre multele specii diferite ale unei plante date va oferi cele mai profunde beneficii terapeutice pentru sănătate este primul pas în producerea uleiului esențial de cea mai bună calitate. Bazându-se pe expertiza botaniştilor, chimiştilor şi practicanţilor de sănătate, ingredientele sunt alese cu atenţie pentru concentraţiile lor naturale de compuşi aromatici activi.
Cultivarea plantelor în mediul cel mai favorabil și recoltarea cu grijă și transportul materialului vegetal pentru procesare asigură un randament optim de uleiuri esențiale pure și puternice. DoTerra are proprii specialisti si recolteaza plantele pentru uleiuri numai din zonele de crestere ale plantei, fara a o cultiva industiral in sere. Acest lucru se face pentru a se asigura ca planta preia toate substantele nutritive din locul de care apartine.

Vezi aici intreaga gama de uleiuri esentiale pure. Sigur gasesti ceva pe placul tau si care te poate ajuta in viata de zi cu zi!

Procesul CPTG®

Testarea CPTG începe imediat după distilare, fiecare ulei fiind revizuit pentru compoziția sa chimică. O a doua rundă de testare este efectuată la instalația noastră de producție pentru a se asigura că ceea ce a fost distilat și testat este același ulei esențial ca cel primit. O a treia analiză a chimiei uleiului este efectuată într-o procedură în trei faze, deoarece uleiurile sunt ambalate în sticlele pe care le folosim în calitate de consumatori. Fiecare dintre aceste teste confirmă faptul că uleiul esențial nu conține contaminanți și modificări neașteptate în timpul producției.
Protocolul de calitate certificat CPTG Pure Therapeutic Grade include următoarele teste:

•    Testarea organoleptică
•    Testarea microbiană
•    Cromatografia pe gaz
•    Spectrometrie de masă
•    Spectroscopia cu spectru infraroșu cu transformare Fourier (FTIR)
•    Testarea chirality
•    Analiza izotopică
•    Testarea metalelor grele
Din punct de vedere istoric, cromatografia în gaz a fost suficientă pentru a identifica componentele individuale dintr-un ulei esențial. Cu toate acestea, deoarece s-au format mai multe metode sofisticate pentru elaborarea produselor sintetice de ulei esențial, au fost necesare alte metode de validare. De-a lungul timpului, s-au dezvoltat metode suplimentare de testare, cum ar fi spectroscopia de masă, analiza chirală, scanarea FTIR, analiza izotopului de carbon și altele pentru a identifica mai exact fiecare constituent individual de ulei esențial.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *